Internet marketing Eindhoven

Sinds de komst van het internet is de marketingwereld geheel veranderd. Hoewel offline marketing nog steeds gebruikt wordt, is het werkterrein voor marketing voor een groot gedeelte verlegt naar online marketing. Internet marketing brengt op sommige gebieden een geheel andere wijze van werken met zich mee en houdt meer in dan enkel internetreclame. Marketing met betrekking tot zoekmachines, e-mail en content marketing behoren ook tot de internet marketing. Aangezien internet marketing best specialistisch kan zijn wordt dit dikwijls uitbesteed aan marketingbedrijven die hier in gespecialiseerd zijn, zoals Internet marketing Eindhoven.

SEO en SEA

SEO en SEA zijn heel belangrijke begrippen in de wereld van de internet marketing. Sterker nog, SEO en SEA zijn de pijlers van de tegenwoordige internet marketing. Maar wat betekenen deze begrippen eigenlijk?

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimalisation en valt onder de zoekmachinemarketing. Zoekmachines, zoals Google spelen in de internetwereld een uitermate belangrijke rol. Het is voor bedrijven dan ook heel belangrijk om zo hoog mogelijk in de resultatenlijst te belanden als mensen op bepaalde woorden zoeken. Hiervoor moeten bedrijven hun website dusdanig inrichten zodat het voldoet aan alle vereisten om zo hoog mogelijk in de zoekmachine te belanden. Belangrijk is daarbij de inhoud van een website. De inhoud van de teksten moeten SEO geoptimaliseerd zijn. Teksten en titels moeten voorzien zijn van een bepaald aantal zoekwoorden en ook het belang van goede links is belangrijk. Dit kunnen zinvolle interne links naar een pagina op de eigen website zijn of een goede link naar een externe website. Als ondernemer kun je dus niet zomaar een leuke tekst op je website plaatsen, maar moet er goed nagedacht worden over hoe de tekst is ingedeeld en welke zoekwoorden het belangrijkst zijn.

SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising en is een ander onderdeel van de zoekmachinemarketing. Zoals de afkorting al aangeeft, draait het bij SEA om de online advertenties. Wil je hoog scoren met advertenties in een zoekmachine dan zal daarvoor betaald moeten worden. Het tonen van de advertentie zelf zal gratis zijn, maar je betaald voor elke klik op een advertentie. Dit houdt in dat als je hoog in de resultatenlijst eindigt met je online advertentie en er veel op geklikt wordt, je ook veel zult moeten betalen.

Content marketing

Het is je misschien wel eens opgevallen dat steeds meer bedrijfswebsites een eigen blog starten. Het is een ontwikkeling dat steeds belangrijker wordt in wereld van de internet marketing en heet contant marketing. Bij content marketing gaat het niet direct over de aangeboden producten of diensten, maar vooral om klantenbinding. Content marketing gaat over content die een onderneming aanbiedt, zoals bijvoorbeeld een videoboodschap of een blog, om daarmee de interactie tussen klant en ondernemer te verbeteren. Heel belangrijk is dat er zinvolle content aangeboden wordt dat de klant ook echt verder helpt, maar toch in relatie staat met het aangeboden product of dienst. Bijvoorbeeld een webshop voor bakbenodigdheden die een blog bijhoudt met daarop allerlei lekkere recepten van koekjes en taarten. Een voordeel van content marketing is dat je met goede content ook potentiƫle klanten op je website kunt krijgen die niet direct naar je product of dienst op zoek waren.

 

Bron: ae-live.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie