Benieuwd of je jouw letselschade kunt claimen? Dit zijn de beste tips

Heb jij schade opgelopen als gevolg van een ongeval? Dan is er een redelijke kans aanwezig dat je recht hebt op een schadevergoeding. Maar hoe weet je nu of je deze schade kunt claimen, bij wie kun je terecht met je claim en hoe pak je het claimen van je letselschade slim aan? In dit blog lees je alles wat je moet weten over het claimen van je letselschade.

Wat is letselschade?

Letselschade is schade die je oploopt ten gevolge van lichamelijke verwondingen of klachten, of ten gevolge van psychische problemen. Deze verwondingen, klachten of problemen zijn ontstaan door schuld van een ander, bijvoorbeeld door een medische fout, een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval. Er zijn twee verschillende soorten letselschade: immateriële letselschade en materiële letselschade. Immateriële letselschade is schade die lastig uit te drukken is in een geldsom, zoals bijvoorbeeld het oplopen van trauma’s, verdriet of angst ten gevolge van een ongeluk. Materiële schade is schade die gemakkelijk uit te drukken is in een geldsom, zoals schade die je oploopt ten gevolge van misgelopen inkomsten of onvergoede medische kosten die je hebt moeten maken na het ongeval of na de medische fout.

Wanneer kun je letselschade claimen?

Je kunt letselschade claimen wanneer je de wederpartij aansprakelijk gesteld hebt en deze de aansprakelijkheid erkent, of wanneer de wederpartij aansprakelijk gevonden wordt door een rechter. Het aansprakelijk stellen van een partij kun je doen door middel van een aangetekende brief, waarin je aangeeft deze partij aansprakelijk te stellen voor de opgelopen immateriële en/of materiële schade. 

Hoe kun je letselschade claimen?

Het claimen van letselschade kan op verschillende manieren. Als er sprake is van geringe letselschade, bijvoorbeeld wat lichte schade aan je auto, dan kun je dit veelal afhandelen met de verzekeraar. Is er echter sprake van ernstige schade, immateriële schade of een conflict over de aansprakelijkheid? Dan moet je een letselschade advocaat inschakelen. Een letselschade advocaat kan je helpen de wederpartij aansprakelijk te stellen, de hoogte van de te ontvangen vergoeding vast te stellen en bij het verzamelen van bewijsmateriaal. Een goede letselschade advocaat is altijd aangesloten bij het Keurmerk Letselschade en opgenomen in het Register, zoals deze letselschade advocaat Den Haag. Daarnaast doe je er goed aan om een letselschade advocaat in de buurt in te schakelen, omdat jullie veel met elkaar moeten overleggen en er vaak in person gesproken moet worden om de zaak en eventuele documentatie door te nemen. Ben je dus bijvoorbeeld woonachtig in Alkmaar? Kies dan ook voor een letselschade advocaat in Alkmaar.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie