Ook jij kan digitaal werken, en dit is hoe!

Misschien ken je dit wel, overal en iedereen is tegenwoordig digitaal. Ook jouw collega’s doen alles via een laptop of telefoon, dit is digitaal werken. Digitaal werken heeft veel voordelen, vandaar dat het zo’n enorme trend is. Om als zelfstandige ondernemer of als groot bedrijf digitaal te gaan werken, kan een enorme uitdaging zijn.

Digitaal werken kan iedereen, ook jij.

Digitaal werken is eigenlijk iets dat je gewoon moet gaan doen. Gooi nu niet meteen al je pennen en papieren in de prullenbak, je moet het namelijk in stapjes doen. Denk als voorbeeld aan een baby. Een baby kan ook niet van de een op de andere dag lopen. Eerst begint het met rollen, dan zitten, dan kruipen en staan, daarna pas begint een baby met lopen. Zo is het ook met digitaal werken. Eerst moet je er langzaamaan wennen voordat alles van een leien dakje gaat. Zo zal je ontdekken dan de digitale werkomgeving heel eenvoudig kan zijn. Ook zal de informatie beheer makkelijker gaan, omdat alles op één plek staat: namelijk digitaal. Ook kan je met digitaal werken een mappenstructuur aanbrengen waardoor alles makkelijk te vinden is. Wanneer je digitaal gaat werken kan je ook digitaal een klantportaal opbouwen. Met deze manier houdt je een goed overzicht van al je klanten en is er ook makkelijk inzicht in alle documenten.

Stappen voor digitaal werken

Een eerste stap om digitaal te gaan werken is door alle brieven en post, via de mail te doen. Sommige brieven moeten met de post, maar tegenwoordig kan alles bijna digitaal. Door alles via de mail te doen, ben je nu deels gedwongen om al digitaal te werken. Dit is de eerste stap naar het volledige digitaal werken.

Een tweede stap is om langzaamaan allerlei zaken te digitaliseren. Krijg je bijvoorbeeld nog interne brieven van afdelingen binnen je bedrijf? Vraag of zij voortaan alles willen mailen of dat zij dat willen doen door middel van een bepaalde software. Natuurlijk geldt voor jou hetzelfde, ook jij zal vanaf nu alles digitaal moeten versturen.

Een derde stap is om allerlei overige zaken te digitaliseren, zoals een archief, en vervolgens alleen nog maar digitaal verder toe te voegen en te werken in de digitale omgeving. Wanneer je dat doet, ben je eigenlijk volledig al aan het digitaal werken.

Stap vier voor digitaal werken is natuurlijk ook dat je ervan moet genieten. Je moet het niet overhaast doen en ook niet vanuit moeten. Je moet het wel willen. Zorg dat je er plezier in hebt en dat je ervan geniet. Op deze manier zal het veel sneller gaan en haal je er meer voordeel uit.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie